Det her er noget, vi tror på

Social ansvarlighed er tænkt ind i alt, hvad vi foretager os. Det er en af vores vigtigste prioriteter, når vi indkøber materialer og vælger vores produktionsmæssige samarbejdspartnere.

70% af al silke i verden kommer fra Kina. Historisk set har Kina altid været verdens største producent af silkefibre i høj kvalitet, og Kinas silkeindustri har eksisteret i over 5.000 år. Der er også andre lande, der producerer silke, men kun nok til det pågældende lands eget forbrug. Det er kun Kina, der producerer nok til, at der også kan eksporteres. Derfor producerer vi vores NordicComfort®-produkter i Kina. Det medfører helt naturligt bestemte spørgsmål om arbejdsforhold og socialt ansvar på vores fabrikker og hos vores samarbejdspartnere.

For at leve op til vores egne sociale standarder og det, vi mener er acceptable arbejdsforhold, har vi valgt at samarbejde med BSCI; Business Social Compliance Initiative. BSCI er et certificeringsprogram med fokus på social ansvarlighed, hvor fabrikker og leverandører underlægges et strengt regelsæt af sociale standarder i forhold til komplet overholdelse af de lokale arbejdsmarkedslove, arbejdsforhold på fabrikkerne, brandsikkerhed, sundhedspleje, sikkerhedspolitikker og meget mere. Alle certificeres af et godkendt tredjepartstestinstitut, og certificeringen gentages hvert år for at sikre, at de høje standarder hele tiden opretholdes.

Alle produkterne er også Oeko-Tex 100-certificerede, hvilket betyder, at slutprodukterne – den vare, du køber i butikkerne – er testet for skadelige stoffer og kemikalier. Det sikrer et rent og sundt produkt, hele vejen fra silkebonden til hylden i din lokale butik.

Udover social ansvarlighed lægger vi også en stor indsats inden for reduktion af CO2-udledningerne ved at reducere energiforbruget i produktionen. Det gør vi ved at fjerne alt tungt maskineri og højspændingsmaskineri fra produktionsflowet. Det resulterer i lavere energiforbrug og mindre CO2-udledning pr. fremstillet produkt.

Læs mere om BSCI og Oeko-Tex ved at følge disse links.

nc-sr-logos-bsci    nc-sr-logos-oekotex