Sov dig til et stærkere immunforsvar

Efterår og vinter er sæson for forkølelser og andre bakterie- og virusinfektioner, og det er vigtigt at holde immunforsvaret stærkt.

Søvn er en af de faktorer, der har afgørende betydning for kroppens immunforsvar. Her får du 6 gode råd til, hvordan du sikrer en god nattesøvn i de kolde måneder.

Enhver, der har oplevet en nat med dårlig søvn, ved hvordan det kan påvirke humør, koncentration og ydeevne. Men det er ikke kun humøret og de kognitive funktioner som hukommelse og indlæring, der påvirkes af dårlig eller for lidt søvn. For lidt søvn hindrer også kroppen i at danne nogle af de stoffer, der har betydning for immunforsvaret. Fx påvirkes proteinet Interleukin-6, der bekæmper infektioner i kroppen.

Det er altså vigtigt at få tilstrækkelig dyb søvn, så du kan styrke dit immunforsvar, og lettere kan holde dig rask. Noget af det, der kan hindre en god nattesøvn er at sove for varmt eller for koldt. Her er en passende temperatur i soveværelset og en god dyne afgørende.

Den optimale temperatur i et soveværelse er ca. 18 grader. Hvis du sover i et varmere rum, kan kroppen have svært ved at falde til ro, og du vågner sandsynligvis ved, at du har det for varmt. Og så er det vigtigt at sove med en temperaturregulerende dyne, som du kan ånde i. Fx en god helårsdyne med vaskbare SilkFX® silkefibre fra NordicComfort®.