Traditionsskifte i de danske soveværelser

Herhjemme er silkefibre et undervurderet fyldmateriale til dyner og puder. Men danskerne er hastigt ved at få øje på fordelene ved silkefibre i soveprodukter. JYSK oplevede i sommers et boom i salget af sommer-silkedyner, og nu lanceres en helårs-silkedyne med samme naturlige og sunde egenskaber. Endda i en vaskbar udgave.

Silke kan fra naturens hånd regulere dynens temperatur. Derfor vågner man sjældent overophedet og svedt i en silkedyne. Silke er samtidig et åndbart og antibakterielt materiale, som sikrer et hygiejnisk og behageligt sovemiljø. Den nye Nordkapp helårs-silkedyne fra JYSK er netop sendt på markedet, så kunderne nu kan ligge lunt og tørt året rundt.

Vores kunder har været begejstrede for Cayman sommer-silkedynen, så det var helt oplagt også at introducere en helårs-silkedyne i vores butikker”, fortæller Søren Nissen fra JYSK. Nordkapp helårs-silkedynen er lige som sommerudgaven udviklet i samarbejde med Nordic Comfort, der er markedets førende producent af silkefyldte soveprodukter, og som har et indgående kendskab til produktion af silkedyner. Nordic Comfort står også bag en ny teknologi, som gør de fine silkedyner vaskbare.

En ren og vaskbar dyne

Silke er ikke bare temperaturregulerende, men også antibakterielt – det vil sige, at bakterier, skimmelsvamp og andre mikroorganismer har svært ved at leve i silken. Den nye Nordkapp helårs-silkedyne kan som den eneste vaskes i en almindelig vaskemaskine, så forbrugerne nu har et hygiejnisk, praktisk og naturligt alternativ til traditionelle dun- og fiberdyner. Tilmed til en fornuftig pris.

De gode egenskaber kommer fra naturen selv

Det gode ved silkefyldte dyner og puder er, at de mange attraktive egenskaber kommer fra naturen selv. Som materiale er silkefibre hule og fulde af stillestående luft. Silke består samtidig af naturlige proteiner, der er i stand til at absorbere og aflede fugt med helt op til 33 % af sin egenvægt. Den luftige og fugtfjernende natur sikrer, at man har det tørt og tempereret under en silkedyne hele natten.

Herhjemme har vi ikke tidligere haft tradition for at anvende silkedyner, selvom silkefibre i årtusinder andre steder i verden har været det foretrukne materiale til dyner og puder. Meget tyder på, at der nu også er et traditionsskifte på vej i de danske soveværelser.